• Hľadanie Máriinho pokladu

          • Dňa 16.05.2022 sa naše deti vybrali na púť, aby našli Máriin poklad.

            Prvou zastávkou bola predajňa Dominik, kde deťom zanechala list sv. Hyacinta. Deti list objavili pri soške Fatimskej Panny Márie. V ňom deťom Hyacinta porozprávala niečo o sebe a vyzvala deti, aby boli poslušné. V liste bola napísaná modlitba, ktorú sa deti pomodlili "O môj Bože, verím v Teba, klaniam sa Ti, dúfam v Teba a milujem Ťa. Prosím o odpustenie pre tých, ktorí neveria v Teba, neklaňajú sa Ti, nedúfajú v Teba a nemilujú Ťa." Na záver v liste Hyacinta deťom povedala, kde majú putovať ďalej.

            Deti doputovali na nádvorie biskupského úradu, kde pri soche Nepoškvrneného srdca Panny Márie objavili list, ktorý im zanechal sv. František, Hyacintin brat. Ten ich nasmeroval do veľmi vzácneho domu, do Kostola sv.Anny na námestí. Na biskupskom úrade nás prekvapil otec biskup Stanislav, ktorý nás prišiel pozdraviť. Ďakujeme.

            V kostolíku nás čakal list od Lucie. V ňom Lucia poprosila deti, aby sa spolu s ňou pomodlili jednu krásnu modlitbu, v ktorej sa celkom darujú Panne Márii. "Matka Tvoj som, teraz i naveky, skrze Teba a s Tebou chcem navžy, celkom patriť Ježiškovi. Amen." Deti potom zaspievali pieseň o Panne Márii Kráľovnej pokoja. Lucia deťom v liste prezradila, že poklad sa ukrýva na dvore našej škôlky.

            Pred ďalšou cestou si deti trošku oddýchli a osviežili sa dobrým džúsom. A mohli sme ďalej putovať do našej škôlky. Na našom škôlkárskom dvorčeku, pri soške Panny Márie, deti nakoniec objavili Máriin poklad. Boli to krásne zázračné medaily Panny Márie.

            Bohu vďaka za pekne prežitý deň a za Máriu Ježišovu matku, ktorú nám dal, aby bola aj našou mamou.

          • 105. výročie zjavenia Panny Márie vo Fatime

          • Dňa 13.mája na 105. výročie prvého zjavenia Panny Márie vo Fatime v Portugalsku trom deťom Hyacitne, Františkovi a Lucii naše deti z materskej školy vyrobili pre Pannu Máriu krásny kvet, ktorý položili k Máriinej soche.

            Deti sa zoznámili s udalosťami, ktoré sa pred 105 rokmi v roku 1917 vo Fatime stali. Ako sa najskôr v roku 1916 zjavil deťom anjel a neskôr 13.mája 1917 Panna Mária.

            Pri soche Panny Márie sa učiteľky za spoluúčasti detí pomodlili "Bolestný ruženec" za mier vo svete a obrátenie hriešnikov. 

          • Deň Jána Nepomuckého

          • Srdečne pozývame rodičov a priateľov našej školy na sv. omšu pri príležitosti sviatku sv. Jána Nepomuckého, patróna našej školy.

            Sv. omša sa bude konať dňa 12.5.2022 (štvrtok) o 11:00 v Katedrále Nanebovzatia Panny Márie v Rožňave. Sv. omšu bude celebrovať otec biskup Stolárik za účasti kňazov našej farnosti.

            Po sv. omši sa žiaci našej základnej a materskej školy predstavia krátkym programom.

            Tešíme sa na spoločne prežitie tejto sviatočnej chvíle.

      • Kontakty

        • Katolícka základná škola s materskou školou sv. Jána Nepomuckého
        • škôlka: +421 944 300 898
        • Kósu Schoppera 22, Rožňava Slovakia
        • 535 15 676
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje