• Zápis detí do MŠ

          • Srdečne Vás pozývame na Zápis do našej škôlky! Od 1. - 31. mája 2021 v čase od 9.00 do 11.00 a popoludní od 14.00 - 16.00 hod.  Príďte si pozrieť naše priestory a zakúsiť niečo z našej rodinnej atmosféry. Tešíme sa nové detičky i na Vás! 

            Priohlášku si môžete stiahnuť tu: ZIadost_o_prijatie_dietata_do_MS_2021.pdf

          • Otvorenie materskej školy

          • Milí rodičia, 

            Keďže od pondelka 12.4. prechádzame do červenej zóny, s radosťou Vám oznamujeme, 

            že po dllllhom prerušení prevádzky, znova škôlku otvárame! 

            Od pondelka 12. 4. 2021 môžu deti znova nastúpiť na výchovu a vzdelávanie do našej MŠ. 

            PRAVIDLÁ a PODMIENKY PRI NÁSTUPE DO MŠ:

            Deti do škôlky budú prichádzať s rúškom, v triede je rúško odporúčané.

            V skrinke deti potrebujú mať ďalšie náhradné rúško. 

            - od 12.4.2021 musí mať 1 rodič/zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti negatívny test , ktorého platnosť je max. 7 kalendárnych dní.

            Výsledok testu nemusia predkladať rodičia, ktorí sa preukážu lekárskym potvrdením o prekonaní ochorenia covid 19 nie starším ako 3 mesiace.

            Výnimku z testovania majú aj rodičia zaočkovaní aj druhou dávkou vakcíny a od termínu očkovania uplynie 8.4.2021 viac ako dva týždne.

            Pri nástupe dieťaťa do škôlky je potrebné priniesť alebo ráno v škôlke vyplniť čestné vyhlásenie. Bez čestného vyhlásenia dieťa nemôže vstúpiť do budovy školy.

            Cestne_vyhlasenie_zak_zast_08042021.docx​​​​​​​

            Bezpečnostné opatrenia: 

            Pri vstupe do MŠ prosíme rodičov, aby si vydenzifikovali ruky.

            Dezinfekcia pre deti bude položená v šatni, keď sa dieťa preobuje, pred vstupom do triedy prosíme, aby ste dieťaťu na ruky nastriekali dezinfekčný prostriedok. 

            Kladieme na vašu zodpovednosť, aby ste dôkladne dodržiavali  hygienu vás aj detí. ​​​​​​​

            šatni je dovolené zdržiavať sa najviac 10 minút pri príchode a preberaní si dieťaťa zo škôlky.

            Dieťa môže vyzdvihnúť len niekto z členov rodiny bývajúci v jednej domácnosti.   



          • Prírodovedný domček

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prírodovedný domček.

            Kým sú detičky doma, v škôlke na záhrade nám "rastie" nový drevený Prírodovedný domček! Je to náš vysnívaný domček pre aktivity v záhrade, aby tam deti mohli skúmať a bádať to, čo sa im zapáči... k nemu nám vyrastie ešte malá záhradka, kde si budeme sadiť zeleninku a ovocie i užitočné rastlinky. Do domčeka si zasa zakúpime pracovné náradie do záhradky a aj "skúmacie" náradie, ako sú lupy, mikroskopy, poučné knihy a obrázky na poznávanie tajomstiev prírody. Prírodovedný domček sme získali pomocou projektu Raiffeisen banky, kde sme vyhrali s projektom "Malí bádatelia". Takto sa nám sen pomaly stáva realitou a v našej záhrade už Domček stojí... Tešíme sa už len na deti, ktoré ho oživia i celú našu škôlku a život sa zasa premení na radostný!

        • Prevádzka školy sa ešte neobnoví
          • Prevádzka školy sa ešte neobnoví

          • Milí rodičia

            Na základe správy z regionálneho úradu verejného zdravia: epidemiologická situácia v našom okrese je zlá - sme v čiernej zóne, zriaďovateľ sa rozhodol neotvoriť KZŠsMŠ. Do budúcnosti sa budeme riadiť otvorením školy podľa tabuľky COVID AUTOMAT. Vopred vás budeme informovať.

            Mesto Rožňava, na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 2021/10079:1-A1810 z 5. februára 2021, v súlade s opatreniami na celonárodnej úrovni v zmysle COVID AUTOMATU, ako aj v súlade s aktuálne platným uznesením vlády SR č. 77/2021 z 5. februára 2021 a taktiež na základe odporúčania RÚVZ v Rožňave oznamuje, že vzhľadom na pretrvávajúci nepriaznivý stav ochorenia a šírenia sa Covid –19 / Rožňavský okres je už druhý mesiac v čiernej fáze – IV. stupeň varovania / neobnoví prevádzku svojich škôl k 1. 3. 2021,“

        • Zasadanie RÚVZ o otváraní škôl v regióne
          • Zasadanie RÚVZ o otváraní škôl v regióne

          • Dnes 4.2.2020 sme absolvovali poradu so zástupcami škôl v okrese Rožňava.

            Regionálny hygienik ich informoval o súčasnej epidemiologickej situácii v okrese Rožňava. Informovali sme ich o dynamike ochorenia za posledné obdobie.

            Z dôvodu veľmi nepriaznivej epidemiologickej situácie, ochrany zdravia detí ako aj zamestnancov v školstve sme dospeli k záveru, že otváranie škôl nie je v momentálnej situácii to najlepšie rozhodnutie a negatíva návratu detí do škôl prevyšujú pozitíva

            Z toho dôvodu RÚVZ so sídlom v Rožňave vypracuje stanovisko, v ktorom neodporúča návrat detí do škôl do doby, kým sa epidemiologická situácia nezlepší

            Zajtra 5.2.2021 zasadne okresný krízový štáb, kde konečné rozhodnutie prijmú členovia okresného krízového štábu formou hlasovania

            Uvedomujeme si dôležitosť vzdelávania detí a mládeže, ale momentálne sa okres Rožňava nachádza v najhorších číslach od začiatku pandémie na Slovensku

            Musíme sa spoliehať na očkovanie, opatrenia a zodpovednosť obyvateľov. 

            Mgr. Jozef Varga - riaditeľ RUVZ v Rožňave

        • Škôlka sa od pondelka 1.2.2021 ešte neotvorí
          • Škôlka sa od pondelka 1.2.2021 ešte neotvorí

          • Po plošnom testovaní rodičia dúfali, že od 1. februára by sa školy mohli otvoriť. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) však oznámil, že situácia sa nevyvíja tak dobre, ako čakali. Nevidíme výrazný efekt lockdownu, vysvetľoval rozhodnutie Krajčí.

            Aj v pondelok 1. februára tak budú školy naďalej zatvorené. Pokračuje terajší režim – otvorené sú len škôlky pre deti rodičov v kritickej infraštruktúre alebo pre tých, ktorí nemôžu mať home office.

            Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) chcel presadiť aspoň otvorenie ročníkov pre najmladšie deti, povedal však, že napokon to nechal na expertov. Konzílium odborníkov rozhodlo, že otvorenie škôl je ešte príliš rizikové.

            https://www.minedu.sk/b-groehling-skoly-pokracuju-v-rezime-ako-doteraz/

        • Deti sa do škôl zatiaľ nevrátia
          • Deti sa do škôl zatiaľ nevrátia

          • Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz. Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice.

            Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. „V týždni od 18. 1. budeme opätovne informovať, ako bude vyučovanie vyzerať od ďalšieho pondelka, 25. januára,“ uzavrel minister školstva B. Gröhling.

        • Aktuality - nástup detí do MŠ
          • Aktuality - nástup detí do MŠ

          • BRATISLAVA. Na 99 percent sa počas budúceho týždňa budú deti vzdelávať v rovnakom režime ako počas tohto aktuálneho. Žiaci základných a stredných škôl sa budú učiť naďalej dištančne a do materských škôl a školských klubov detí môžu ísť len deti rodičov z kritickej infraštruktúry.

            Oficiálne vyjadrenie bude vo štvrtok 14. januára 2020 – "lebo s ministrom zdravotníctva si chceme povedať ešte nejaké veci," spresnil minister školstva.

          • Zdobenie stromčeka

          • Už sa nám zvianočnieva a aj u nás v škôlke sme si vyzdobili triedu i celú škôlku... no ešte stále si pripravujeme srdiečka! Tešíme sa na Teba Ježiško! Do galérie Zdobenie stromčeka boli pridané fotografie.

          • Predsa prišiel - sv. Mikuláš!

          • Sv. Mikáš, príď medzi nás! – takéto naliehavé volanie sa dnes ozývalo z našej škôlky a to nemohol sv. Mikáš nepočuť! Počul nás a preto prišiel. Bol veľmi milý a láskavý, ale vedel aj o niektorých nezbednostiach našich detí... veď je predsa z neba a tam všetko vedia. No dobrota a nevinnosť detí sú väčšie a silnejšie, preto si deti darčeky mohli prevziať... :)  Nakreslili mu aj pekné obrázky a dali pozdraviť v nebi Ježiška aj P. Máriu... Ďakujeme sv. Mikáš, že si prišiel, príď znova o rok, tešíme sa na teba!  Do galérie Predsa prišiel - sv. Mikuláš! boli pridané fotografie.

          • Radosť na prvom snehu

          • Tooooooľko radosti sme mali z prvého sniežiku čo napadal, až sme ho celý vybehali... len snehuliaka sme nestihli postaviť, lebo sneh bol ešete sypký a na drhý deň ho už veľa nebolo... Tak "Perinbabka" ešte sa posnaž túto zimu, nech máme veľa radosti! Do galérie Radosť na prvom snehu boli pridané fotografie.

    • Kontakty

      • Katolícka základná škola s materskou školou sv. Jána Nepomuckého
      • škôlka: +421 944 300 898
      • Kósu Schoppera 22, Rožňava Slovakia
      • 535 15 676
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje