• Predsa prišiel - sv. Mikuláš!

          • Sv. Mikáš, príď medzi nás! – takéto naliehavé volanie sa dnes ozývalo z našej škôlky a to nemohol sv. Mikáš nepočuť! Počul nás a preto prišiel. Bol veľmi milý a láskavý, ale vedel aj o niektorých nezbednostiach našich detí... veď je predsa z neba a tam všetko vedia. No dobrota a nevinnosť detí sú väčšie a silnejšie, preto si deti darčeky mohli prevziať... :)  Nakreslili mu aj pekné obrázky a dali pozdraviť v nebi Ježiška aj P. Máriu... Ďakujeme sv. Mikáš, že si prišiel, príď znova o rok, tešíme sa na teba!  Do galérie Predsa prišiel - sv. Mikuláš! boli pridané fotografie.

          • Radosť na prvom snehu

          • Tooooooľko radosti sme mali z prvého sniežiku čo napadal, až sme ho celý vybehali... len snehuliaka sme nestihli postaviť, lebo sneh bol ešete sypký a na drhý deň ho už veľa nebolo... Tak "Perinbabka" ešte sa posnaž túto zimu, nech máme veľa radosti! Do galérie Radosť na prvom snehu boli pridané fotografie.

          • Vyrábanie Adventného venca a požehnanie

          • Na Advent sme už pripravení! Dnes sme si vyrobili adventný veniec, do ktorého sme dali 4 sviece. Tie symbolizujú 4 nedele, ktoré nás delia od Vianoc. Zelená farba znamená očakávanie "života" a kruh Božiu nekonečnosť. Na tieto adventné dni sa už veľmi tešíme..a p.farárovi ďakujeme za požehnanie! Do galérie Vyrábanie Adventného venca a požehnanie boli pridané fotografie.

          • Darček - Zázračná medaila Panny Márie

          • Minulý mmesiac v októbri, sme sa celá trieda spojili s deťmi celého sveta, keď sme sa zapojili do celosvetovej aktivity "Milión detí sa modlí ruženec" za pokoj vo svete a ukončenie pandímie. Dnes sme sa veľmi tešili, lebo pre deti k nám poštou pricestovali madailóniky P. Márie. Pán farár nám ich požehnal a slávnostne sme si zavesili na krk práve v deň jej sviatku. S touto medailou sa spája prisľúbenie P. Márie, ktorí dala sv. Kataríne Labouré, že kto bude túto medailu nosiť a prosiť P. Máriu o milosti, tomu ich ona vyprosí a navždy ho bude ochraňovať. Veľa ľudí má túto vzácnu skúsenosť, preto medaulu nazvali "Zázračná medaila." Na konci našej slávnosti, sme si urobili hostinku y darov od p.farára. Ďakujeme! Do galérie Darček . Zázračná medaila Panny Márie boli pridané fotografie.

          • Divadielko o Koze rohatej

          • Veru, aj v škôlke nám chýba "kultúra"... a keďže diavdielka k nám teraz nechodia, tak sme si divadielko pripravili sami... Rozprávka o Koze rohatej a ježkovi sa nám tak zapáčila, že sme si ju zahrali. Potešili sme sa navzájom, najmä naše mladšie deti a prekvapili sme aj p.uč. Katku, keď sme jej naše divadielko zahrali na meniny :).  Do galérie Divadielko o Koze rohatej boli pridané fotografie.

          • Pošta pre pána Primátora

          • Dobro sa šíri dobrom....  Kvety v meste a usmiati ľudia napriek rúškam nás tak potešili, že sme sa rozhodli, že aj my chceme niekoho potešiť a poďakovať sa za taký úžasný nápad. Preto deti napadlo, aby sme  napísali nášmu p. primátorovi "Radostný pozdrav" za to, že priniesol do nášho mesta RADOSŤ! A tak sme pozdrav nakreslili, napísali a vybrali sa na mestský úrad, aby sme tam poštu nechali. No tu sme sa znova presvedčili, že dobro sa šíri dobrom - keď sme prišli k mestskému úradu, práve k autu prichádzal pán primátor! A tak sme mu mohli poďakovať osobne. Bola to pre nás veľká radosť a pre p. primátora tiež, pretože sa nám venoval, vypočul nás a dokonca sme sa stali jeho kamarátmi. Spoločne sme sa odfotili a priniesol nám aj sladkú odmenu. Ďakujeme!   Do galérie Pošta pre pána Primátora boli pridané fotografie.

          • Ako sa premenilo naše mesto na Mesto KVETOV

          • V deň, keď sme práve v škôlke neboli (17.11), naše mesto Rožňava rozkvitlo... Všade na chodníkoch, pri budovách a mestách rozkvitli krásne kvety. Prinieslo to veľa radosti pre všetkých malých i veľkých..., preto sme sa hneď v nasledujúci deň vybrali do mesta pozrieť si tú krásu. A veru, našli sme veľa usmievavých ľudí, mamičky s kočiarikmi i deti, ktorým žiarili očká. V týchto ťažkých časoch, keď sa všetci trápime s pandémiou, nám tento deň priniesol do duše radosť a my sme nevedeli kde skôr by sme sa odfotili a tiež sme sa chceli tejto kásy nadýchnuť do sýtosti...  Do galérie Ako sa premenilo naše mesto na Mesto KVETOV boli pridané fotografie.

          • Jesenné šantenie

          • Keď nám slniečko krásne svieti, tak sa šantíme v našej záhrade...  Máme v nej veľa stromov a veľa veľa listov... tak sa ohadzujeme, zahrabávame, hrabeme veľké kopy... jednoducho sa "listujeme"... Do galérie Jesenné šantenie boli pridané fotografie.

          • Čo sme v lese našli...

          • V lese sme objavili veľa krásnych vecí... našli sme šípky, tŕnky, huby jedlé i divé, šišky, žalude, bukvice, lisy, konáriky, ba aj kvety... aký je ten náš svet krásny, keď sa trochu zastavíme a vnímame, čo všetko pre nás Boh stvoril... Do galérie Čo sme v lese našli... boli pridané fotografie.

          • Výlet do jessenej prírody

          • Sliečko nám zasvietilo a my sme naváhali ani chvíľu a hneď sme sa vybrali do krásnej jesennej prírody, čítať tam z Božej knihy tooooľko krásnych vecí a zázrakov v našej prírode. Bolo nám fajn a objavili sme v lese všeličo... pozrite sa :)  Do galérie Výlet do jessenej prírody boli pridané fotografie.

          • Milion detí na svete sa modlí ruženec

          • Dnes 19.10.2020 sa veľa, detí celého sveta modilo ruženec. My a deti zo škôlky v Revúcej, sme sa  preto spojili video-hovorom aby sme sa  navzájom pozdravili a povzbudili. Modlitbovej  iniciatíve "Milión detí sa modlí ruženec", vyslovil svoju podporu aj pápež František týmito slovami: „Povzbudzujem tento krásny verejný prejav so zapojením detí z celého sveta, ktoré sa budú modliť zvlášť za kritické situácie zapríčinené pandémiou.“ Kampaň „Milión detí sa modlí ruženec za jednotu a pokoj“ je v súčasnosti rozšírená do 80 krajín. Ako uvádzajú organizátori, vznikla v roku 2005 vo venezuelskom Caracase a odvoláva sa na slová sv. Pia z Pietrelčiny o sile modlitby: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení." a „Nesmieme zabúdať, že hlavná pomoc nám prichádza od Boha,“ napísal deťom kardinál Mauro Piacenza, prezident medzinárodnej nadácie ACN (Aid to the Church in Need - Pomoc trpiacej Cirkvi). Do galérie Milion detí na svete sa modlí ruženec boli pridané fotografie.

          • Poďakovanie za úrodu

          • Klop, klop, klop, Nebeský Ocko, klop, klop, klop, Kráľ najmenších... sa dnes ozývalo z úst detí, keď sme dnes spoločne ďakovali za všetky plody zeme, záhradky, kríkov a stromov. Prišiel k nám aj náš duchovný otec Ondrej, ktorý nám tiež priniesol nejaké plody...a s modlitbou nám túto prinesenú úrodu aj požehnal.  Potom sme si pripravilij dobručkú hostinku :) do galérie Poďakovanie za úrodu boli pridané fotografie.

          • Jeseň a jej plody

          • Jeseň je nádherné ročné obdobie, a o tom sme sa znova presvedčili v tomto týždni, keď sme si priniesli do škôlky rôzne ovocia a zeleninky..., keď sme si mohli z prírody nazbierať  prírodniny a spoznať, že veľa dobrôt si môžeme uchovať aj počas celej zimy, keď ich vieme správne spracovať a tak si ich odložiť na neskôr... Do galérie Jeseň a jej plody boli pridané fotografie.

          • Požehnanie Sochy P.Márie, lurdskej jaskynky a detského ihriska

          • Dnes 7.10.2020 na sviatok Ružencovej Panny Márie, k nám do škôlky prišla vzácna návšteva. Náš otec biskup Mons. Stanislav Stolárik nám prišiel požehnanť sochu P. Márie i lurdskú jaskynku, ktorú nám dobrodinci postavili počas ceta v našej záhrade. S deťmi sme sa na túto slávnosť s radosťou pripravovali a na dnešný deň sme sa veľmi tešili. Spoločne sme sa s o.biskupom pomodlili desiatok  radostného ruženca, zaspievali sme pieseň P. Márii a odovzdali sme jej kvety - ruže z lásky. Otec biskup nám zároveň požehnal aj altánky a nové preliezky i šmýkalku, aby sa nám dobre hralo a niž sa nám nestalo. Deťom pripomenul, že P. Mária je tu stále  s nami a keď sa budeme v záhrade hrať, tak sa na nás bude pozerať a dávať pozor, ako sa pozerala a starala o malého Ježiška. Do galérie Požehnanie Sochy P.Márie, lurdskej jaskynky a detského ihriska boli pridané fotografie.

          • Šikovní ockovia a pomocníci

          • Že ockovia sú v rodine nenahraditeľní, to vieme, ale sú oni nenahraditeľní veru aj v škôlke... ich zručnosť a šikovnosť sa nám často zíde. Najmä, keď nám treba opraviť prehnitú lavičku, alebo opraviť bránu... Za pomoc ešte  ďakujeme ujom a tetám z Charity, ktorí nám pomohli nasadiť do záhrady 20 nových stromčekov - malé smriečky.... Za všetko ockom aj ďalším pomocníkom veľmi Ďakujeme!!! Do galérie Šikovní ockovia a pomocníci boli pridané fotografie.

          • Anjelský týždeň...

          • Anjeli sú naši sprievodcovia a chránia nás pred nebezpečenstvami.. sú vlastne naša nebeská rodina. Prvý októbrový týždeň sme si o nich rozprávali a aj sme sa na anjelov zahrali... lebo my sme niekedy takí anjelíci :)  Do galérie Anjelský týždeň... boli pridané fotografie.

          • Nový altánok II.

          • Dnes nám prišlo prekvapenie... dostali sme druhý Altánok do našej záhrady, ktorý nám priniesli ujovia a hneď ho aj pekne umiestnili. A my sme neváhali a hneď sme ho vyskúšali a dali sme si v ňom parádny olovrant! Ej ale nám chutilo... ako v prírode :) Do galérie Nový altánok II. boli pridané fotografie.